Снимка Фейсбук/Даниел СмиловИзвестен наш политолог каза какво мисли за правителството, което

...
Снимка Фейсбук/Даниел СмиловИзвестен наш политолог каза какво мисли за правителството, което
Коментари Харесай

Смилов: Правителство на малцинството може да не бъде одобрено и предстоят нови избори

Снимка Фейсбук/Даниел Смилов

Известен наш политолог каза какво мисли за държавното управление, което предложи Слави Трифонов, и изясни за какво са възможни нови избори. Трифонов на процедура изиска цялата власт против напълно фрагментарна и насипна ”програма ” от цели. Той прави това с поддръжката на под една четвърт от електората и с към 60 депутата. Това е ход срещу логиката на парламентарното ръководство и наподобява на провокация, целяща предизвикването на нови избори. Основният резултат от подобен ход е неизясненост и липса на предвидимост. Зад сходна политическа структура - даже и тя да ”мине ” през Народното събрание - няма да е ясно кой и защо стои.

Това разяснява пред  политологът Даниел Смилов. Според него едно такова държавно управление на малцинството може да разчита на неудобството на останалите партии, които ще би трябвало добре да обяснят на електората си за какво не поддържат такова държавно управление. 

По думите му върху " Демократична България " и " Изправи се! Мутри вън! " ще има напън да одобряват " ръководство на смяната ".

 Според него сходна структура мъчно ще изкара дълго. " По-скоро замисълът наподобява е да се прокарат няколко основни законопроекта, с цел да се върви на избори при мажоритарна система ", счита Смилов.

  " Трифонов в действителност желае Народното събрание да му даде единодушие, с цел да ръководи, с който той реши, и както откри за добре. Това не е добър модел на парламентарно ръководство, колкото и положителни да са желанията на самия Трифонов и сътрудниците му. Иначе концепцията за министър по ромските въпроси би трябвало да бъде оценена високо - тя е и значима, и навременна ", разяснява още политологът.

 По думите му главното обръщение е, че Трифонов още не е решил дали ще е ръководещ в парламентарна народна власт или ще е някой, който просто желае да обърне системата с краката нагоре. Предложението му е комбиниране на двете благоприятни условия, които обаче са несъчетаеми.

  " Трифонов желае да играе ролята на личен поръчител, че всичко, което ще се случи е честно и положително. Слави има своите качества, които е доказвал и в професионалната си кариера, и със обществените позиции, които е заемал. Но една система е добра, когато се опира не главно на качествата на една персона, а на институциите. В парламентарната народна власт тези институции са Народното събрание, партиите и обединенията. Трифонов желае да подмени всичко това с положителната си воля и планове, което е политически наивизъм ", добави Смилов. 

Според него има възможност това държавно управление на малцинството да не бъде утвърдено от Народното събрание. След това ще има миг на размисъл сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия и най-вероятно нови избори.

  " Българите желаят смяна, само че не дадоха 121 места на " партиите на смяната ". Това е основата на драмата. " ИТН " и " Демократична България " съществено покачиха резултата си, само че не получиха мандат за независимо ръководство. Трифонов в този момент се пробва да реализира такова ръководство без да има мандат за него ", разяснява още Смилов.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР